Followers

Saturday, June 15, 2013

Review : Produk cosmoderm

Assalamualaikum ..

Hampir 3 minggu dah tak update blog, aih mengapa lah kaku nak menaip ni.. selalu jenguk, pastu tak tau nak buat apa dah, kalau rajin, internet laju.. boleh lah blogwalking 


**

Korang pernah dengar pasal cosmoderm? Mesti ramai dah tau kan. Beberapa minggu yang lepas ana dapat sample dari kak nurul ain abu salam, dah dapat tu excited la nak try kan.. so ana try kelima- lima sample



1. Vitamin E facial cleansing foam
2. Tea tree oil facial cleansing foam
3. Vitamin E magic exfoliating gel
4. Eye treatment gel
5. Sunscreen+flawless foundation

Ana dah cuba kelima-lima sample ni dan sangat berpuas hati.. Paling best magic exfolianting gel, ia adalah scrub tapi jenis lembut, kalau scrub ni memang takleh nak pakai tiap-tiap hari ( kalau tak silap ) ana ade baca kat page cosmoderm mereka sarankan untuk pakai 2kali seminggu sahaja, guna sebelum cuci muka.. sapu kat muka rata-rata, kemudian gosok pela-pelan.. nanti sel kulit mati tu tertanggal. Best!

Eye treatment gel,berfungsi untuk hilangkan lingkaran gelap bawah mata, kedutan halus pun boleh hilang. Pencuci muka vitamin E bila pakai kulit jadi halus dan blackhead pun makin pudar.. pencuci tea tree pulak bila pakai jerawat makin kecut dan sunscreen berfungsi untuk melindungi kulit dari cahaya matahari. Semua ni kalau guna secara berterusan ye, nanti nampak la hasilnya. Kalau nak cuba, kena pastikan jenis kulit dulu tau korang.

Set tea tree sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat
Set vitamin E sesuai untuk kulit normal atau berparut
Gentle sesuai untuk kulit sensitif dan kering

My suggestion is, if korang nak try product ni, tanya dulu pakar cosmoderm ni ye.. boleh tanya fb cosmoderm atau ahli farmasi mungkin mereka boleh bantu.. produk muka ni ikut kulit muka, ada yang sesuai ada yang tak.. but so far ana suka pakai cosmoderm ni, korang boleh tengok testimoni dekat fb fanpage cosmoderm, baru agak yakin nak pakai kan if korang ada masalah yang sama macam mereka kan..


                                                                    COSMODERM

Dan untuk pengetahuan semua produk ni halal dan ia adalah buatan malaysia.



THANK YOU FOR READING :')




14 comments:

  1. salam perkenalan..done follow u..follow me back http://nukilancintapurple.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. follow you. follow me back. #713
    http://nursyafieqahstory.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. ooo..cam nk try jugak la produk ni :)

    done follow u :)
    follow me back :)

    ReplyDelete
  4. berhajat nak try pakai.. halal.. tu yg teruja.. keberkesanan pun cam ok jer tgk review

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. try la, kulit sy dah rasa licin skg hehe

      Delete
    2. banyak feedback bagus ye...baru nk try...tgh tgk testimoni blogger dulu :)

      Delete
  5. done follow here
    fiqansz.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. klu amal kulit sensetif :)
    sedih kut
    amal follow sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe.. ade produk yg sesuai tu :)

      Delete
  7. Singgah Malam di sini terus berminat nak follow , So , Isyah pon klik lah butoon Join this site . Eh , Already follow sini lorh . Hoho . Hope akak sudi follow Isyah back ..

    Btw , Jom Pilih Hadiah Raya! ada Dress,SKIRT,BEG,SHAWL,
    BEDAK TANAKA,Tudung Bawal, dan banyak lagi !

    http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya-by-nabila.html

    ReplyDelete
  8. Isyah da cuba banyak poduk, Tapi semua tak berkesan, maybe tak pakai set lengkap koutt ..
    Tak mampu lah nak beli banyak-II sampai nak kena beli pelembap lah , penyegar lahh ~
    Almaklumlah, Diri sendiri pon ibu bapa yang masih tanggung . Lain lah kalau da ada duit poket sendiri ..

    Mahal tak produk nie ? ada set jugak ke ?
    And berkesan tak ? Hoho ;)

    ReplyDelete

Komen apa tu ? hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...