Followers

Friday, January 20, 2017

Faddy Bakery


Assalamualaikum,


Salam Jumaat  yang barakah to all. Hari ni nak up entry pasal part time work yang aku buat, memang ambil order time weekend je sebab hari biasa kerja office hour. Nak perkenalkan apa yang aku buat dan fokus, kalau ada inquiries boleh tinggalkan email, nanti aku email korang k.. nak pergi terus ke ig & facebook page pun boleh,


Aku sangat bercita-cita besar dalam food industry ni, kalau boleh nak genggam semua.. dari baking sweet tooth sampai la ke savoury western semua jenis masakan lah kalau boleh nak tahu & pandai.


Ada impian nak buka cafe sendiri masa umur 35 tahun. Most of the thing sebab nak kerja sendiri, nak fokus pada family at that time. So memang nak ada business sendiri. Suka tengok page bakers ramai yang dah berjaya, belajar merata-rata sampai berjaya buka kedai sendiri, aku pun ada impian yang sama, insyaAllah one fine day. Sekarang ni bersusah-susah dulu.


Kenapa aku pilih bidang ni ? Sebab aku suka makan, hahahaha semua makanan nampak menyelerakan dimata aku, pastu aku ni budak art so bila masuk kolej tak dapat ambik bidang yang ko ada passion agak frust ler. So aku teruskan jugak passion aku atas baking ni, boleh deco ualls.

Info Faddy Shop
Instagram : Faddy Shop
Facebook page : Faddy Shop


Okay jom layan gambar jap..


Mixed flavors cheese tart strawberry, blueberry, nutella cheese tart.. soon nak tambah flavor.




yang ni hari tu member order untuk wedding day dia untuk dessert table, thanks Yana !





yang ni pulak cheese tart yang orang tempah untuk buat hantaran, still need a lot of improvement


ni pulak gambar cheese tart masa join baking class 08.01.17 haritu, alhamdulillah one of the mission accomplished. paling best belajar buat design baru 




moist chocolate cupcakes di tempah oleh member untuk hari pertunangan dia, deco buat budak baru nak up punya, banyak lagi boleh belajar in future





pavlova dah berapa tahun aku buat, 5 tahun kot,.. still tak dapat strength, huihhh kena praktis



aku happy giler bila dapat pavlova macam ni, texture ni lah yang aku nak, tapi jarang dapat.. kena lebih alert pasal kesalahan kenapa tak jadi kan




pavlova masa baking class hari 08.01.17 thanks kak yana ! aku suka gila yang jenis ni, wall dia crunchy tebal meringue dia.. dalam dia marshmellow sedapppp



walnut brownies, kena belajar tabur kekacang tuh, buruk lak nampaknya.. tapi sedappp hokayhh




suprise for my friend, brownies with lot of chocolates



brownies buat hantaran




ni lah overall gambar masa baking class hari tu, pavlova, cheese tart, japanese, eclairs, creampuff sedappppp semua !! banyak sungguh belajar


last but not least, doakan iolls punya impian tercapai tau.. nak buka cafe !! wahhh takzabar.. & doakan jugak iolls dapat spouse yang support my passion ni.. 

Jemput like facebook page iolls k : Faddy Shop



1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Komen apa tu ? hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...